Podcasts

Als huis maken wij ook verschillende podcasts.
De podcasts hebben direct iets te maken met een onderwerp van een voorstelling of zijn een audio registratie van een voorstelling die wij spelen of gespeeld hebben.
Alle podcast afleveringen zijn direct op deze site te luisteren. Tevens kan je zo ook vinden in de meest bekende podcastapps zoals: Anchor, Spotify, Apple Podcast, Itunes, Google Podcast en Stitcher.

De podcasts die wij momenteel maken zijn:

De Schuldenaar

Ruim anderhalf miljoen mensen in Nederland hebben schulden waardoor zij iedere maand elk eurocent twee keer moeten omdraaien. Ruim 700 duizend mensen van hen hebben problematische schulden waar zij niet meer zelf uit kunnen komen. Slechts 10% van hen zoeken hulp bij de overheid. Artistiek en algemeen leider, Bastiaan Toorenent, wil de schaamte rondom schuldenproblematiek doorbreken. Daarom maakt hij een voorstelling DE SCHULDENAAR die dit aan de kaak stelt. In de podcast neemt hij de luisteraar mee in het maakproces van de voorstelling en zijn eigen schuldhulpverleningstraject.
Klik hier om alle afleveringen te beluisteren.

De Theatermaker

Verhalen en hoorspelen zijn nog steeds ongekend populair. Daarom hebben we als Huis van Theater besloten om van iedere voorstelling die wij maken, die geschikt zou zijn om via audio terug te luisteren, een speciale podcast bewerking te maken. Voorstellingen die u onder deze podcast gaan verschijnen zijn:

  • DE GRIEZELS (naar het boek van Roald Dahl),
  • DE PRINS VAN DENEMARKEN (een kindervoorstelling gebaseerd op Shakespeares Hamlet)
  • REINAARD DE VOS (naar de fabels van La Fontaine)

Klik hier om alle afleveringen te beluisteren