Huis van Theater Eigenzinnige Creativiteit

Over de Bewoners

Op deze pagina vindt u wat meer over de bestuursleden, theatermakers, acteurs, regisseurs en technici van Huis van Theater.

Over Bastiaan Toorenent  (Voorzitter van de stichting)

‘Huisgenoot’ Bastiaan Toorenent heeft altijd al een grote passie gehad voor theater en muziek.
Als klein kind droomde hij van een carrière als operazanger, muzikant of acteur.
Toen hij zich in 2003 aanmeldde bij de Toneelschool Amsterdam en in 2008 afstudeerde als theatermaker en acteur, werd zijn droom werkelijkheid.

Na een Minor Dramaturgie en vele omzwervingen binnen het theaterlandschap, als: theatermaker, acteur, theaterdocent en schrijver, is hij nu één van de initiatiefnemers van Huis van Theater. Binnen deze Stichting richt hij zich met name die op: regie, artisticiteit, vormgeving en stijl. Maar ook als acteur zal hij nog regelmatig te zien zijn in de voorstellingen van ‘Het Huis’.

 

Over Nico Meurs (Penningmeester van de stichting)

Op 15-jarige leeftijd werd Nico Meurs gegrepen door het theater. Hij werd lid van een amateurgezelschap en volgde daarnaast in de avonduren diverse spellessen. Zo ontstond het verlangen om te worden toegelaten op de Toneelschool in Amsterdam. Dat lukte toen hij 19 jaar was en in 1994 studeerde hij af. In de jaren die volgden heeft Nico: gespeeld, geregisseerd, les gegeven, gerecenseerd en een aantal stukken geschreven.

Na een ‘sabbatical’ is hij nu weer terug bij zijn jeugdliefde: het theater. Nico is medeoprichter van Stichting Huis van Theater. Naast het spelen, houdt hij zich als ‘Huisgenoot’ ook bezig met het (her-)schrijven, bewerken en vormgeven van de voorstellingen.

Zijn theatermotto is van ‘held’ Samuel Beckett: “Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail better.”

Over Yannick Weermeijer (Secretaris van de stichting)

Al vanaf zijn kleutertijd deed Yannick niets liever dan acteren, eventjes een stukje tekenfilm van Disney kijken en hij had genoeg inspiratie om de rest van de dag Kapitein Haak, Graaf Slis of Jafar te zijn. Hij ging hier zo ver in dat zijn moeder hem af en toe terug moest brengen naar de realiteit: “we zijn nu weer gewoon Yannick en mama” anders werd zij in de winkels door hem als ‘majesteit’ of ‘Vetje’ aangesproken.

Yannick studeerde in 2016 af bij Faaam (Film Actors Academy and Masterclasses). Tijdens en na zijn opleiding speelde Yannick in een aantal korte films, commercials en debuteerde hij op het witte doek in ‘Jezus van de Javastraat” van Bram van Splunteren.  Hij speelt ook in de Australische productie ‘Red Heart, Blank Face’, deze film komt in augustus 2018 uit.
Behalve film begon het podium steeds meer te lonken en na vele masterclasses aan de IHTS (Internationale Hogere Theater School te Frankrijk) wist hij het zeker: ‘ik moet het theater in’. Yannick is één van de oprichters van Stichting Huis van Theater, waar hij zich naast het maken van voorstellingen kan richten op zijn grote liefde: acteren.