Huis van Theater Eigenzinnige Creativiteit

Over ons

ZWART LOGO0

Huis van Theater is een nieuw theatermakers-collectief dat met repertoiretoneel van bekende schrijvers én met eigen theaterwerken, maatschappelijke thema's op eigentijdse wijze aan de orde stelt.

Onze moderne visie druist soms rechtstreeks in tegen hoe bekende stukken en thema's veelal ten tonele worden gebracht. Dit zorgt voor aangename verassingen, spannende situaties en nieuwe inzichten in de voorstellingen, waardoor zij indrukwekkend, hilarisch en vernieuwend zijn.

Yannick Weermeijer, Nico Meurs en Bastiaan Toorenent vormen samen de kern van het makerscollectief. Dit betekent dat wij zowel het Stichtingsbestuur vormen als dat wij ook  als schrijvers, vertalers, acteurs, theatermakers en regisseurs werken aan de voorstellingen.

Naast het maken van onze eigen voorstellingen ondersteunen wij samenwerkingen tussen verschillende theaterorganisaties en bevorderen we de kwaliteit van de theatereducatie.
Dit doen wij door een lokaal platform voor organisaties te beheren en netwerkgelegenheden te organiseren. Daar naast geven wij diverse workshops en cursussen.

Wilt u meer weten over de oprichters, acteurs en bestuursleden klik dan hier

Wilt u ons bij al onze initiatieven steunen door een eenmalige donatie te doen? Of door huisgenoot te worden van Huis van Theater? Klik dan hier voor het inschrijfformulier.